Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być podany na wigilię lub z dodatkiem np. frytek jako danie obiadowe.
Deska do krojenia , nóż, naczynie żaroodporne.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 289
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14597
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1714
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16838
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 289
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14597
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1714
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16838
Składniki
Łososia natrzeć przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Szpinak umyć , usmażyć na oleju , umieścić w naczyniu do pieczenia.
Ułożyć na nim przygotowanego łososia.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , można piec we frytownicy, , wstawić przygotowanego łososia i piec 5 minut, wyjąć posypać płatkami migdałowymi i piec 8 minut. Musztardę wymieszać z miodem, dodać sok z cytryny , lekko posolić , wymieszać , wyjąć łososia , polać sosem , wstawić i całość piec 5 minut.
Można podać na wigilijny stół lub jak u mnie z frytkami.