Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo łatwy do zrobienia! Zajmie to 20 minut albo i mniej! Chrupiąca skórka i delikatne w środku mięso łososia zanurzone w aksamitnym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów, szpinaku oraz kremowego serka. To idealne danie na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5985
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5985
Składniki
Łososia pokrój w plastry i usuń skórę. Dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę pokrój w piórka,czosnek zmiażdż i posiekaj. Jeśli pomidory są duże, pokrój na mniejsze części. Na rozgrzanym oleju smaż płaty łososia na złoty kolor z obu stron (po około 3-4 minuty z każdej strony). Przełóż na talerz i przykryj folią aluminiową. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i smaż jeszcze chwilę. Dodaj suszone pomidory. Smaż 2 minuty. Całość zalej bulionem oraz śmietanką. Doprowadź do wrzenia i gotuj na małym ogniu około 5 minut, aż sos lekko się zredukuje. Dodaj szpinak, serek philadelfia oraz świeże pomidorki. Gotuj do rozpuszczenia serka. Do gotowego sosu włóż rybę Dopraw ewentualnie do smaku. Pamiętaj jednak, że pomidory mogą być dość słone. Smacznego.