Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania autorstwa Karola Okrasy. Z niedowierzaniem wypróbowałem przepis. Zasmakował wszystkim w moim domu. Od tego momentu, co jakiś czas musi zagościć na naszym stole. A ponieważ okazuje się, że jest on mało znany, pozwalam sobie go zaprezentować. Myślę, że polubicie tę wersję łososia tak jak moja rodzina. Dlatego zamieszczam ten krótki opis poniżej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11798
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1619
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11253
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11798
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1619
Składniki
Filety z łososia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej lub masło klarowane. Do miseczki wsypujemy mak. Kawałki łososia obtaczamy w maku, smażymy na patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Jeśli chcemy za każdym razem zmienić nieco smak ,warto spróbować podawać go z różnymi dodatkami.