Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania autorstwa Karola Okrasy. Z niedowierzaniem wypróbowałem przepis. Zasmakował wszystkim w moim domu. Od tego momentu, co jakiś czas musi zagościć na naszym stole. A ponieważ okazuje się, że jest on mało znany, pozwalam sobie go zaprezentować. Myślę, że polubicie tę wersję łososia tak jak moja rodzina. Dlatego zamieszczam ten krótki opis poniżej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336694
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4060
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423192
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2624
Składniki
Filety z łososia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej lub masło klarowane. Do miseczki wsypujemy mak. Kawałki łososia obtaczamy w maku, smażymy na patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Jeśli chcemy za każdym razem zmienić nieco smak ,warto spróbować podawać go z różnymi dodatkami.