Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakiś czas temu miałem okazję obejrzeć w necie prezentację ciekawego dania autorstwa Karola Okrasy. Z niedowierzaniem wypróbowałem przepis. Zasmakował wszystkim w moim domu. Od tego momentu, co jakiś czas musi zagościć na naszym stole. A ponieważ okazuje się, że jest on mało znany, pozwalam sobie go zaprezentować. Myślę, że polubicie tę wersję łososia tak jak moja rodzina. Dlatego zamieszczam ten krótki opis poniżej.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 64
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 180
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 329
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 567
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 64
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 180
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 329
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 567
Składniki
Filety z łososia myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Solimy i pieprzymy do smaku. Skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej lub masło klarowane. Do miseczki wsypujemy mak. Kawałki łososia obtaczamy w maku, smażymy na patelni po 3 – 4 minuty z każdej strony. Następnie wykładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Jeśli chcemy za każdym razem zmienić nieco smak ,warto spróbować podawać go z różnymi dodatkami.