Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś z kaparami

Przepis dnia 2012-03-29
Łosoś z kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2576

Dodano:

Odsłon: 18379

Obiad w 10 minut a i smaczny :)

Składniki

  • łosoś, 2 dzwonka
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • czarny pieprz świeżo zmielony
  • ocet winny lub białe wino, 1/4 szklanki
  • kapary, 1 słoiczek
  • masło, 1 łyżka
  • natka pietruszki, posiekana, kto ile lubi
1-2 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś z kaparami

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię położyć łososia i smażyć przez około 3-4 minuty. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze przez kolejne 3-4 minuty. Zdjąć z patelni.

  2. Na patelnię wlać białe wino lub ocet winny i gotować przez około 1 minutę. Dodać kapary, masło i gotować do czasu aż sos zgęstnieje a kapary będą usmażone i zrumienione. Dodać natkę pietruszki. Łososia polać przygotowanym sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń