Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania rybne powinny być w naszym codziennym menu. Dzisiejszy przepis pozwoli wam polubić te dania, ponieważ łosoś zrobiony wg tego przepisu, jest bardzo dobry i zdrowy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10733
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3409
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2431
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10733
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3409
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2431
Składniki
Rybę myjemy osuszamy i kładziemy na folii metalowej. Całość posypujemy ziołami. To jest ten moment, że możecie dodać swoją ulubioną mieszankę przypraw. Możemy pozostawić rybę z przyprawami na godzinkę, by zioła troszeczkę weszły w rybę.
Następnie suszone jabłka skrapiamy oliwą i dla wzbogacenia smaku posypujemy jabłka np. cynamonem.
Po upływie godziny cały kawałek ryby w ziołach obkładamy suszonymi jabłkami.
Zawijamy szczelnie folią i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 st C góra/dół. Pieczemy około 20-30 min jest to uzależnione od grubości ryby oraz od piekarnika.
Po tym czasie wyjmujemy rybę z piekarnika odwijamy delikatnie z folii. Podważając rybę szeroką łopatką wykładamy na talerz dodajemy plastry pomidora żywego.
Możemy dodać pieczone warzywa wykonane wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-pieczone-warzywa,1991807,bobby.html A teraz to już tylko smacznego.