Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby to samo zdrowie i to chyba wystarczający argument, aby wypróbować mój przepis:)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7765
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5332
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5560
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8839
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7765
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5332
Składniki
Świeżego łososia kroimy na mniejsze porcje, a następnie przyprawiamy solą, pieprzem i nacieramy mocno pesto. Najlepiej zostawić na ok 20 min w lodówce, aby ryba nabrała ziołowego aromatu.
Smażymy łososia na rozgrzanej oliwie z oliwek, aż będzie mocno rumiany.
Sos: jogurt naturalny mieszamy z pesto i gotowe:) Sos można podawać na zimno lub na ciepło w zależności od upodobań. Usmażonego łososia polewamy sosem i podajemy z ulubioną sałatką.