Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki, warzywa, mięso w aromatycznej przyprawie a to wszystko podane w jednym naczyniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
1. Ziemniaki, marchew obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu ścieramy na tarce o dużych oczkach i dodajemy starty również na tarce o dużych oczkach żółty ser. Mieszamy razem i połowę wykładamy na dno naczynia.
2. Ziemniaki smarujemy sosem barbecue.
3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. 4. Do mięsa dodajemy obraną i drobno pokrojoną cebulę, pokrojone w paseczki papryki oraz w pół plasterki ogórki. 5. Usmażone mięso z warzywami wykładamy na ziemniaki i przykrywamy pozostałymi ziemniakami. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.