Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla amatorów makaronów. Ten użyty przeze mnie , capunti jest formowany palcami.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 51
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 63
Składniki
Makaron ugotowałem we wrzącej osolonej wodzie przez około 13 minut, od czasu do czasu mieszając. Odcedziłem. Czosnek i cebulę posiekałem, zeszkliłem na oliwie. Dodałem pokrojone w paski papryki ( wcześniej umytych i oczyszczonych ), podsmażyłem, aż zmiękły. Zalałem ¼ szklanki wody wymieszanej z cukrem, skarmelizowałem. Oliwki pokroiłem na ósemki. Dodałem tymianek. Doprawiłem solą i pieprzem. Tak przygotowany sos połączyłem z makaronem, skropiłem oliwą, posypałem startym parmezanem.