Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą.

Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1529 Ocena: 20758

Dodano:

Odsłon: 275

Makaron łazanki zrobiony z pieczarkami, wieprzowym schabem i domowego kiszenia kapustą.

Składniki

  • makaron łazanki 0,5 kg
  • domowa kiszona kapusta słoik 900 ml
  • pieczarki 80 dag
  • schab 80 dag
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub kupna 1 kostka rosołowa)
  • Pieprz ziołowy
  • pieprz kolorowy
  • liść laurowy 3 szt.
  • ziele angielskie 8 ziaren
  • Sól
  • olej rzepakowy 200 ml
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Makaron łazanki z grzybami, mięsem i kapustą.

Przygotowanie

  1. W garnku gotujemy schab i pieczarki 60 minut, do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy go z garnka, a do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę kiszoną, gotujemy 60 minut, po tym czasie gotowania kapusta powinna być już miękka. Ostudzony schab kroimy w kostkę, pieczarki w większą kostkę. Pokrojone pieczarki i schab dodajemy do gotującej się kapusty. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, doprawiamy solą do smaku i gotujemy do miękkości kapusty. Gdy kapusta będzie już miękka, kończymy gotowanie, studzimy i ostudzone składniki przekładamy na durszlak. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Odcedzone z wywaru składniki przekładamy do brytfanki z nagrzanym olejem oraz ugotowany makaron, mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy pieprzami do smaku i dusimy wszystko kilka minut. Danie podajemy na ciepło.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń