Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron łazanki zrobiony z pieczarkami, wieprzowym schabem i domowego kiszenia kapustą.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 86
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 181
Składniki
W garnku gotujemy schab i pieczarki 60 minut, do miękkości mięsa. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy go z garnka, a do garnka wkładamy odciśniętą z soku kapustę kiszoną, gotujemy 60 minut, po tym czasie gotowania kapusta powinna być już miękka. Ostudzony schab kroimy w kostkę, pieczarki w większą kostkę. Pokrojone pieczarki i schab dodajemy do gotującej się kapusty. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pastę rosołową, doprawiamy solą do smaku i gotujemy do miękkości kapusty. Gdy kapusta będzie już miękka, kończymy gotowanie, studzimy i ostudzone składniki przekładamy na durszlak. W między czasie gotujemy makaron łazanki. Odcedzone z wywaru składniki przekładamy do brytfanki z nagrzanym olejem oraz ugotowany makaron, mieszamy wszystkie składniki, doprawiamy pieprzami do smaku i dusimy wszystko kilka minut. Danie podajemy na ciepło. Smacznego !!!