Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron linguine z kurkami

makaron linguine z kurkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 838

Dodano:

Odsłon: 1338

najsmaczniejszy i najprostszy makaron z moimi ulubionymi grzybami

Składniki

  • kurki - 500 g
  • makaron linguine - 400 g
  • śmietana 18% - 200 ml
  • białe wytrawne wino - 150 ml
  • cebula - 1 szt
  • masło - 1 łyżka
  • natka pietruszki - pół pęczka
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
makaron linguine z kurkami

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać oczyszczone grzyby, podlać winem, dusić 10-15 minut.

  2. Na koniec dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem, wsypać posiekaną natkę pietruszki.

  3. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać. Podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń