Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie - ok. 1/3 paczki i odcedzamy. Szparagi myjemy i kroimy na części wielkości makaronu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szparagi , solimy i smażymy pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas mieszając. Szparagi muszą być chrupiące lekko twardawe - sprawdzamy aby nie rozgotować bo będą żyłowate. Kurczaka przyprawiamy wedle uznania i smażymy na patelni. Dorzucamy gotowe szparagi. W miseczce rozrabiamy ok. 3 łyżki pesto , 3 łyżki jogurtu/śmietany bądź mleka tak aby konsystencja była dość rzadka. Ja czasami do smaku dodaję również łyżkę dwie Ajvaru. Masę wlewamy do pateln z kurczakiemi, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.. Smacznego !!