Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 191
Dodano: 06.07.2017
Odsłon: 3355
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie - ok. 1/3 paczki i odcedzamy.
Szparagi myjemy i kroimy na części wielkości makaronu.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szparagi , solimy i smażymy pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas mieszając.
Szparagi muszą być chrupiące lekko twardawe - sprawdzamy aby nie rozgotować bo będą żyłowate.
Kurczaka przyprawiamy wedle uznania i smażymy na patelni.
Dorzucamy gotowe szparagi.
W miseczce rozrabiamy ok. 3 łyżki pesto , 3 łyżki jogurtu/śmietany bądź mleka tak aby konsystencja była dość rzadka. Ja czasami do smaku dodaję również łyżkę dwie Ajvaru.
Masę wlewamy do pateln z kurczakiemi, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników..
Smacznego !!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

paulinamajek11 06 lipca 2017Zgłoś do usunięcia
bardzo smaczne4 Kto głosował? | Odpowiedz