Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1984
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10240
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2877
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1984
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 757
Składniki
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie - ok. 1/3 paczki i odcedzamy. Szparagi myjemy i kroimy na części wielkości makaronu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szparagi , solimy i smażymy pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas mieszając. Szparagi muszą być chrupiące lekko twardawe - sprawdzamy aby nie rozgotować bo będą żyłowate. Kurczaka przyprawiamy wedle uznania i smażymy na patelni. Dorzucamy gotowe szparagi. W miseczce rozrabiamy ok. 3 łyżki pesto , 3 łyżki jogurtu/śmietany bądź mleka tak aby konsystencja była dość rzadka. Ja czasami do smaku dodaję również łyżkę dwie Ajvaru. Masę wlewamy do pateln z kurczakiemi, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.. Smacznego !!