Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie - ok. 1/3 paczki i odcedzamy.
Szparagi myjemy i kroimy na części wielkości makaronu.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szparagi , solimy i smażymy pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas mieszając.
Szparagi muszą być chrupiące lekko twardawe - sprawdzamy aby nie rozgotować bo będą żyłowate.
Kurczaka przyprawiamy wedle uznania i smażymy na patelni.
Dorzucamy gotowe szparagi.
W miseczce rozrabiamy ok. 3 łyżki pesto , 3 łyżki jogurtu/śmietany bądź mleka tak aby konsystencja była dość rzadka. Ja czasami do smaku dodaję również łyżkę dwie Ajvaru.
Masę wlewamy do pateln z kurczakiemi, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników..
Smacznego !!
Danie ze słoika? W sumie tak. Od przyjaciela Włoch dostałem paczkę makaronu l...
Odsłon: 1137
Przepis na makaron z wędzonym kurczakiem i warzywami. Kurczaka można też zast...
Odsłon: 1649
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 52
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 185
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 52
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Składniki
Makaron penne gotujemy w lekko osolonej wodzie - ok. 1/3 paczki i odcedzamy. Szparagi myjemy i kroimy na części wielkości makaronu. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy szparagi , solimy i smażymy pod przykryciem około 10 minut co jakiś czas mieszając. Szparagi muszą być chrupiące lekko twardawe - sprawdzamy aby nie rozgotować bo będą żyłowate. Kurczaka przyprawiamy wedle uznania i smażymy na patelni. Dorzucamy gotowe szparagi. W miseczce rozrabiamy ok. 3 łyżki pesto , 3 łyżki jogurtu/śmietany bądź mleka tak aby konsystencja była dość rzadka. Ja czasami do smaku dodaję również łyżkę dwie Ajvaru. Masę wlewamy do pateln z kurczakiemi, dorzucamy wcześniej ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.. Smacznego !!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 392