Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki i prosty przepis na pyszny makaron. Idealny na gorące dni lub gdy mamy ochotę na lekki obiad gotowy w mniej niż pół godziny.
 
        Głęboka patelnia, duży garnek z pokrywką, łyżka do mieszkania
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5963
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5963
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1803
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 131
 
         
         
                Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Gdy zacznie wrzeć, posól ją — na każdy litr wody dodaj płaską łyżkę soli.
Wrzuć makaron do wrzątku i gotuj na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż będzie al dente.
W międzyczasie oderwij szypułki od liści szpinaku — potrzebne będą tylko same liście.
Opłucz dokładnie szpinak i pokrój go na mniejsze kawałki.
Na dużej, głębokiej patelni rozgrzej olej.
Dodaj posiekaną cebulę i smaż na małym ogniu, aż zmięknie, często mieszając.
Gdy cebula będzie miękka, dodaj czosnek i smaż jeszcze przez około 30 sekund — tylko do momentu, aż poczujesz jego aromat.
Dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu, aż zmniejszy objętość, zmieni kolor i odparuje z niego nadmiar wody.
Dopraw świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj pokruszoną fetę i wymieszaj, aż ser lekko się rozpuści i połączy ze szpinakiem.
Na koniec dodaj ugotowany makaron i wszystko dokładnie wymieszaj, aby sos równomiernie go pokrył. Podawaj na gorąco. Smacznego!