Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron po tajsku

Makaron po tajsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2159 Ocena: 48020

Dodano:

Odsłon: 1928

Makaron po tajsku

Składniki

  • 200 g makaronu udon
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm świeżego imbiru
  • olej do woka
  • 6 grzybów mun
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1/2 łyżeczki cukru palmowego
  • 1/2 łyżeczki cukru palmowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną paprykę, (uprzednio ugotowane) pokrojone w paski grzyby, posiekany imbir i czosnek.

    Następnie dodajemy sos sojowy, makaron i smażymy na dużym ogniu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier palmowy. Dokładnie łączymy.

    Podajemy z posiekaną kolendrą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń