Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 333
Dodano: 02.06.2020
Odsłon: 318
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie naszego dania zaczynamy od namoczenia makaronu w chłodnej wodzie. Po prostu umieszczamy go w jakimś naczyniu i zalewamy wodą na tyle aby go przykryła. Następnie kroimy kurczaka w kostkę i przekładamy do miski. Do kurczaka dodajemy curry, sos sojowy, sól, pieprz i odrobinę oleju. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy aby mięso zaprzyjaźniło się z przyprawami.
W między czasie obieramy cebulę i kroimy ją w kostkę. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki, następnie kroimy je na mniejsze kawałki.
Gdy mamy wszystko przygotowane na woku lub patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebule i mieszając podsmażamy około 2 minut. Następnie dodajemy szparagi i ponownie podsmażamy na średnim ogniu około 2-3 minuty. Po tym czasie wlewamy mleko kokosowe i gotujemy ale bez mieszania przez 2-3 minuty. Teraz dodajemy kurczaka, gotujemy około 5 minut mieszając raz na jakiś czas. Gdy już nasz kurczak jest gotowy dodajemy makaron, całość mieszając gotujemy około 3 minuty ( jeżeli ocenicie, że makaron jest jeszcze twardy to podgotujcie wszystko dłużej ). Gotowe danie przekładamy na talerze, przyozdabiamy świeżymi kiełkami i obiad w 25 minut gotowy. Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)