Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę chińszczyzna, trochę pomysł na coś szybkiego i nieskomplikowanego :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2577
Składniki
Z polędwiczki usunąć białą błonkę i pokroić mięso na cienkie plasterki. Obtoczyć je w mące ziemniaczanej i podsmażyć na łyżce oleju. Zrobić sos i zalać nim podsmażone polędwiczki, smażyć dalej. Dodać warzywa i wszystkie przyprawy. Smażyć i w międzyczasie przygotować makaron ryżowy wg przepisu z opakowania. Odcedzony makaron dodać do zawartości patelni i jeszcze kilka minut smażyć - sos ma być gęsty, warzywa miękkie a polędwiczka usmażona.