Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Japoński makaron Soba w stylu koreańskim z wieprzowiną i warzywami. Połączenie dwóch kuchni, zaskoczy Was smak.
Wok lub duża patelnia, garnek, nóż, deska, miseczka, łyżka do mieszania.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 835
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 835
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Połącz w misce wszystkie składniki na sos. Odstaw na czas przygotowywania reszty składników.
Mięso pokrój w cienkie paseczki, marchewkę i paprykę w słupki, pieczarki w plasterki a cebulę w piórka. Imbir i czosnek przeciśnij przez praskę. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu przelej zimną wodą żeby się nie sklejał.
Na dużej patelni lub woku rozgrzej łyżkę oleju i wrzuć mięso. Smaż aż się zetnie, po kilku minutach dodaj cebulę i marchewkę. Jak cebula się prawie zeszkli dodaj czosnek, imbir, paprykę i pieczarki. Smaż 7 minut cały czas na dużym ogniu co jakiś czas mieszając. Po tym czasie wlej sos, zmniejsz ogień i cały czas mieszaj żeby się nie przypaliło. Po kilku minutach dodaj ugotowany wcześniej makaron i wymieszaj wszystko żeby się połączyło. Wyłóż na talerz udekoruj pokrojoną zieloną cebulką i posyp prażonym sezamem ( opcjonalnie). SMACZNEGO!