Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyż proste dania nie są smaczne ? Pytanie retoryczne.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326576
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12110
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16937
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326576
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12110
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16937
Składniki
Pomidorki umyłem, osuszyłem, pokroiłem na połówki. Na posmarowanym oliwą, żaroodpornym naczyniu rozłożyłem pomidorki, oprószyłem je sola i pieprzem oraz płatkami chili, skropiłem oliwą. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 30 minut. Makrelę obrałem ze skóry i ości, podzieliłem na małe kawałki. Natkę pietruszki posiekałem. Ugotowałem makaron al dente w osolonym wrzątku. Odcedziłem, makaron włożyłem do naczynia z pomidorkami, wymieszałem, dodałem kawałki makreli i natkę pietruszki.