Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kuchni włoskiej. Makaron trofiette zrobiony jest z mąki semolina (mąka z ziarna twardego) ,ręcznie robiony ,wg tradycyjnej kuchni Ligurii najlepiej smakuje z pesto.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13025
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5180
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12270
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1383
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13025
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5180
Składniki
Obrałem ziemniaki i pokroiłem w plasterki o grubości około 1 cm . Fasolkę po umyciu i odkrojeniu końcówek pokroiłem na kilkucentymetrowe kawałki. Zagotowałem wodę z odrobiną soli , wrzuciłem do niej ziemniaki . Gotowałem na średnim ogniu do miękkości. Potem odcedziłem i odstawiłem. Do wody po ziemniakach wrzuciłem fasolkę , gotowałem do miękkości , odsączyłem i odstawiłem. Makaron ugotowałem w dużej ilości wody , wykorzystałem tę po ziemniakach , wrzuciłem makaron , gotowałem ok. 20 minut . Połączyłem wszystkie składniki , delikatnie wymieszałem , dodałem pesto , posypałem parmezanem i udekorowałem listkiem bazylii. Pesto : bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę , ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .