Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kuchni włoskiej. Makaron trofiette zrobiony jest z mąki semolina (mąka z ziarna twardego) ,ręcznie robiony ,wg tradycyjnej kuchni Ligurii najlepiej smakuje z pesto.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3150
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3150
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 149
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 62
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 76
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Obrałem ziemniaki i pokroiłem w plasterki o grubości około 1 cm . Fasolkę po umyciu i odkrojeniu końcówek pokroiłem na kilkucentymetrowe kawałki. Zagotowałem wodę z odrobiną soli , wrzuciłem do niej ziemniaki . Gotowałem na średnim ogniu do miękkości. Potem odcedziłem i odstawiłem. Do wody po ziemniakach wrzuciłem fasolkę , gotowałem do miękkości , odsączyłem i odstawiłem. Makaron ugotowałem w dużej ilości wody , wykorzystałem tę po ziemniakach , wrzuciłem makaron , gotowałem ok. 20 minut . Połączyłem wszystkie składniki , delikatnie wymieszałem , dodałem pesto , posypałem parmezanem i udekorowałem listkiem bazylii. Pesto : bazylię , orzeszki piniowe uprażone na suchej patelni , czosnek , oregano, szczyptę soli utarłem w moździerzu na pastę , Dodałem oliwę , ser . Wszystko dokładnie wymieszałem .