Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron pappardelle z kawałkami kurczaka, skąpany w kremowym sosie z brązowych pieczarek na bazie kremówki oraz serka mascarpone, to pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu danie, które oczaruje nasze kubki smakowe. Gorąco polecam! :)
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą oraz kolorowym pieprzem i smażymy na delikatnie złoty kolor*. Usmażonego kurczaka odstawiamy na chwilę.
* Kurczaka możemy zamarynować dzień wcześniej. Przed smażeniem wyciągnijmy go wcześniej z lodówki, aby mięso miało temperaturę pokojową.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Pokrojoną drobno cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany drobno czosnek, a następnie pieczarki, które delikatnie solimy i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Po tym czasie dodajemy śmietankę i serek mscarpone, doprowadzamy sos do wrzenia, doprawiamy solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem, dodajemy podsmażone kawałami kurczaka i dusimy chwilę pod przykryciem. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i gotowe! Życzę smacznego! :)
Sos pieczarkowy - niby nic, ale gdy przyrządzi się go z dodatkiem serka topio...
Odsłon: 14883
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 348
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 10
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5111
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 288
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1206
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 348
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 10
Jak zatrzymać smaki lata i móc cieszyć się nimi nawet wtedy, kiedy na dworze...
Odsłon: 5111
Dziś mam dla Was pomysł na szybki i prosty w przygotowaniu obiad. Zapiekany...
Odsłon: 288
Sernik warzony to jeden z tradycyjnych przepisów, które znajdziemy w starych...
Odsłon: 1206
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy solą oraz kolorowym pieprzem i smażymy na delikatnie złoty kolor*. Usmażonego kurczaka odstawiamy na chwilę. * Kurczaka możemy zamarynować dzień wcześniej. Przed smażeniem wyciągnijmy go wcześniej z lodówki, aby mięso miało temperaturę pokojową.
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Oczyszczone pieczarki kroimy w plastry. Pokrojoną drobno cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy posiekany drobno czosnek, a następnie pieczarki, które delikatnie solimy i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Po tym czasie dodajemy śmietankę i serek mscarpone, doprowadzamy sos do wrzenia, doprawiamy solą, gałką muszkatołową i białym pieprzem, dodajemy podsmażone kawałami kurczaka i dusimy chwilę pod przykryciem. Ugotowany makaron mieszamy z sosem i gotowe! Życzę smacznego! :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 10
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 264