Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe wręcz danie, idealne dla moich dzieci. Po niewielkiej porcji "na spróbowanie", zgodnie poprosiły o dokładkę.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 925
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2143
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Masło podgrzać na patelni, podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodać wywar i śmietanę. Serek topiony pokroić i razem z żółtym serem dodać do sosu śmietanowego. Wymieszać, aż wszystko się połączy.
Łyżkę wazową (50ml) wody z garnka z makaronem dodać do sosu. Makaron odcedzić i wymieszać z sosem. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Smacznego :)