Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe wręcz danie, idealne dla moich dzieci. Po niewielkiej porcji "na spróbowanie", zgodnie poprosiły o dokładkę.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Składniki
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
W międzyczasie obrać cebulę i czosnek, drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Masło podgrzać na patelni, podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodać wywar i śmietanę. Serek topiony pokroić i razem z żółtym serem dodać do sosu śmietanowego. Wymieszać, aż wszystko się połączy.
Łyżkę wazową (50ml) wody z garnka z makaronem dodać do sosu. Makaron odcedzić i wymieszać z sosem. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Smacznego :)