Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron w 10 minut dla zapracowanych gospodyń. Palce lizać! Mąż Italiano, za każdym razem jak je to danie to wymuskuje talerz, po włosku mówi się, że <fa la scarpetta>.Zapraszam na mój kanał na youtube na playlistę na różnego typu dania z makaronem/ Kanał Mangiare u Ewki
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 111
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 66
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 111
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 41
Składniki
W międzyczasie jak gotujemy makaron rurki ja mam rigatoni, to w drugim garnku podgrzewamy śmietanę i wrzucamy pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Mieszamy nie doprowadzając do zagotowania się. Oliwki drobno pokroić.Do rozpuszczonego sera w śmietanie dodać część pokrojonych oliwek a część pozostawiamy do posypania na makaron.
Do przygotowanego sosu wrzucić nasz ugotowany makaron <al dente>czyli na pół twardo,gotujemy jak pisze na opakowaniu. Na makaron wrzucamy nasz utarty ser parmezano, mieszamy .
Gotowy makaron wykładamy na talerz ,posypujemy pozostałymi oliwkami i pietruszką. Na więcej przepisów zapraszam na youtube na kanł Mangiare u Ewki. Buon appetito!