Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki łatwy przepis, w sam raz na niedzielną rodzinną ucztę :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 782
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2811
Składniki
Makaron ugotować na pół-twardo w osolonym wrzątku.
Cebule pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć, cukinie pokroić w kawałki, pomidorki przekroić na pół.
Polędwiczki pokroić na cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części.
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1 łyżki oleju zeszklić cebule i czosnek, zdjąć z patelni odcedzając z nadmiaru tłuszczu.
Na tym samym tłuszczu przesmażyć polędwiczki, dodać cukinie, odłożona cebule i czosnek, zalać śmietana, dodać zioła, musztardę i doprawić sola i pieprzem.
Na koniec gotowania dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Sos powinien samoistnie się zagęścić, jeśli dodana jest gorsza śmietana, sos można zagęścić zasmażka.
Sos połączyć z odcedzonym, gorącym makaronem, przemieszać, podawać.