Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki łatwy przepis, w sam raz na niedzielną rodzinną ucztę :)
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 682
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 77
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 305
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1083
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 682
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 77
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 305
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1083
Składniki
Makaron ugotować na pół-twardo w osolonym wrzątku.
Cebule pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć, cukinie pokroić w kawałki, pomidorki przekroić na pół.
Polędwiczki pokroić na cienkie plastry i każdy plaster jeszcze na 3 części.
Na rozgrzanym maśle z dodatkiem 1 łyżki oleju zeszklić cebule i czosnek, zdjąć z patelni odcedzając z nadmiaru tłuszczu.
Na tym samym tłuszczu przesmażyć polędwiczki, dodać cukinie, odłożona cebule i czosnek, zalać śmietana, dodać zioła, musztardę i doprawić sola i pieprzem.
Na koniec gotowania dodać pomidory, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Sos powinien samoistnie się zagęścić, jeśli dodana jest gorsza śmietana, sos można zagęścić zasmażka.
Sos połączyć z odcedzonym, gorącym makaronem, przemieszać, podawać.