Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i bardzo smaczne... szczególnie dla fanów szpinaku:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1658
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14467
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1658
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14467
Składniki
Gotujemy makaron al dente. Wg mnie najlepszy jest makaron spaghetti lub tagliatelle (płaskie, szerokie wstążki).
Sos: na oliwie z oliwek zeszklić czosnek, dodać rozmrożony szpinak- wszystko krótko podsmażyć. Dolać śmietankę (jeśli sos ma być bardziej śmietanowy można dodać więcej śmietany), przez chwilę gotować, tak by śmietana zagęściła sos.
Na patelnię z sosem wrzucić makaron, zamieszać. Osobiście pozostawiam "mieszankę" chwilę pod przykryciem.
Danie można posypać parmezanem lub drobno startym twardym żółtym serem. SMACZNEGO!