Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i bardzo smaczne... szczególnie dla fanów szpinaku:)
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 103
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 475
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 187
Składniki
Gotujemy makaron al dente. Wg mnie najlepszy jest makaron spaghetti lub tagliatelle (płaskie, szerokie wstążki).
Sos: na oliwie z oliwek zeszklić czosnek, dodać rozmrożony szpinak- wszystko krótko podsmażyć. Dolać śmietankę (jeśli sos ma być bardziej śmietanowy można dodać więcej śmietany), przez chwilę gotować, tak by śmietana zagęściła sos.
Na patelnię z sosem wrzucić makaron, zamieszać. Osobiście pozostawiam "mieszankę" chwilę pod przykryciem.
Danie można posypać parmezanem lub drobno startym twardym żółtym serem. SMACZNEGO!