Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i bardzo smaczne... szczególnie dla fanów szpinaku:)
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1119
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 807
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1119
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 395
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3291
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 807
Składniki
Gotujemy makaron al dente. Wg mnie najlepszy jest makaron spaghetti lub tagliatelle (płaskie, szerokie wstążki).
Sos: na oliwie z oliwek zeszklić czosnek, dodać rozmrożony szpinak- wszystko krótko podsmażyć. Dolać śmietankę (jeśli sos ma być bardziej śmietanowy można dodać więcej śmietany), przez chwilę gotować, tak by śmietana zagęściła sos.
Na patelnię z sosem wrzucić makaron, zamieszać. Osobiście pozostawiam "mieszankę" chwilę pod przykryciem.
Danie można posypać parmezanem lub drobno startym twardym żółtym serem. SMACZNEGO!