Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z brokułem i boczniakami w sosie orzechowym

Makaron z brokułem i boczniakami w sosie orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 10971

Dodano:

Odsłon: 588

Sos orzechowy to moje nowe odkrycie:). Świetnie pasuje do brokuła a także do innych warzyw. W wersji mięsnej możemy dodać kurczaka.

Składniki

  • 1 brokuł
  • 100g makaronu rurki
  • 250g boczniaków
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 ząbek czosnku
  • olej
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z brokułem i boczniakami w sosie orzechowym

Przygotowanie

  1. Z brokuła odcinamy różyczki. Gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

  2. Boczniaki kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy drobno posiekany czosnek, makaron i brokuł. Masło orzechowe i śmietanę łączymy razem. Wlewamy do garnka, dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń