Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy obiad proponuje Wam ten szybki do przygotowania makaron.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 457
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 194
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 118
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 168
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 457
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 194
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 118
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 168
Składniki
Cukinie kroimy w 0,5 cm plasterki (jeżeli cukinia jest duża, kroimy ją najpierw wzdłuż a potem na plasterki). Pora kroimy w plasterki "po skosie". Pomidorki koktajlowe przecinamy wzdłuż na pół. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (po odcedzeniu przekładamy do garnka w którym się gotował).
W tym czasie, na dużej patelni, rozgrzewamy olej. Wkładamy pora i cukinię. Smażymy przez 6-8 minut na średnim ogniu, aż por się zezłoci, a cukinia będzie miękka. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy. Dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po 2-3 minutach, kiedy sos zgęstnieje, przekładamy zawartość patelni do garnka z makaronem. Mieszamy. Rozdzielamy na talerze. Posypujmy startym parmezanem. Podajemy od razu. Więcej przepisów na blogu :)