Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejszy obiad proponuje Wam ten szybki do przygotowania makaron.
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 214
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 123
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27951
Składniki
Cukinie kroimy w 0,5 cm plasterki (jeżeli cukinia jest duża, kroimy ją najpierw wzdłuż a potem na plasterki). Pora kroimy w plasterki "po skosie". Pomidorki koktajlowe przecinamy wzdłuż na pół. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (po odcedzeniu przekładamy do garnka w którym się gotował).
W tym czasie, na dużej patelni, rozgrzewamy olej. Wkładamy pora i cukinię. Smażymy przez 6-8 minut na średnim ogniu, aż por się zezłoci, a cukinia będzie miękka. Zmniejszamy ogień, dodajemy śmietanę i łyżeczkę koncentratu pomidorowego. Mieszamy. Dodajemy pomidorki koktajlowe, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Po 2-3 minutach, kiedy sos zgęstnieje, przekładamy zawartość patelni do garnka z makaronem. Mieszamy. Rozdzielamy na talerze. Posypujmy startym parmezanem. Podajemy od razu. Więcej przepisów na blogu :)