Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę potrawę powstał z tego powodu, że musiałam wykończyć słoik pasty ajika, aby uniknąć marnotrawstwa. W zamrażalniku były krewetki, więc dlaczego nie poeksperymentować? I tak oto powstała dosyć pikantna potrawa. Dla tych, którzy wolą łagodniejsze smaki, proponuję użyć 1 łyżkę pasty ajika, a zamiast drugiej łyżki, użyć po prostu więcej sosu pomidorowego.
Patelnia, garnek, łyżka, praska do czosnku, miska
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 266
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 266
Królowa grilla :)
Odsłon: 69
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 62
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Nastawiamy wodę na ugotowanie makaronu. W tym czasie jogurt oraz pastę ajika wkładamy do miski i mieszamy
Dodajemy pieprz oraz czosnek przepuszczony przez praskę
Wkładamy rozmrożone krewetki i pozwalamy im się marynować w tym czasie, kiedy gotujemy makaron.
Kiedy makaron jest już gotowy do odlania, wyrzucamy krewetki na patelnię i dusimy aż zmienią kolor, co będzie oznaczało , że są ugotowane.
Dodajemy sos pomidorowy, dokładnie mieszamy i podajemy z odlanym z wody makaronem .