Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę potrawę powstał z tego powodu, że musiałam wykończyć słoik pasty ajika, aby uniknąć marnotrawstwa. W zamrażalniku były krewetki, więc dlaczego nie poeksperymentować? I tak oto powstała dosyć pikantna potrawa. Dla tych, którzy wolą łagodniejsze smaki, proponuję użyć 1 łyżkę pasty ajika, a zamiast drugiej łyżki, użyć po prostu więcej sosu pomidorowego.
Patelnia, garnek, łyżka, praska do czosnku, miska
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 655
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 134
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Nastawiamy wodę na ugotowanie makaronu. W tym czasie jogurt oraz pastę ajika wkładamy do miski i mieszamy
Dodajemy pieprz oraz czosnek przepuszczony przez praskę
Wkładamy rozmrożone krewetki i pozwalamy im się marynować w tym czasie, kiedy gotujemy makaron.
Kiedy makaron jest już gotowy do odlania, wyrzucamy krewetki na patelnię i dusimy aż zmienią kolor, co będzie oznaczało , że są ugotowane.
Dodajemy sos pomidorowy, dokładnie mieszamy i podajemy z odlanym z wody makaronem .