Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykwintne na specjalną okazję, ale sprawdzi się również jako codzienny obiad lub kolacja. Mocno ziołowy, kremowy sos z mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów. Kompozycja idealna, a całość dopełniają krewetki oraz białe wino. Dla miłośników owoców morza i makaronu - raj na talerzu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36895
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5674
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 249
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36895
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Krewetki zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek drobno siekamy, zioła myjemy, otrząsamy z wody, obrywami listki i siekamy. Pomidory kroimy w paseczki. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu około minuty, dodajemy 3/4 ziół, podsmażamy kolejną minutę. Wlewamy krewetki z winem, dodajemy pomidory i dusimy, aż połowa wina odparuje. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy mascarpone i podgrzewamy, aż ser się rozpuści. Dodajemy resztę ziół, przekładamy makaron i mieszamy, aż pokryje się sosem. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.