Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wykwintne na specjalną okazję, ale sprawdzi się również jako codzienny obiad lub kolacja. Mocno ziołowy, kremowy sos z mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów. Kompozycja idealna, a całość dopełniają krewetki oraz białe wino. Dla miłośników owoców morza i makaronu - raj na talerzu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4424
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1387
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 354
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4424
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1387
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 354
Składniki
Krewetki zalewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek drobno siekamy, zioła myjemy, otrząsamy z wody, obrywami listki i siekamy. Pomidory kroimy w paseczki. Makaron gotujemy al dente, odsączamy. Cebulę i czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu około minuty, dodajemy 3/4 ziół, podsmażamy kolejną minutę. Wlewamy krewetki z winem, dodajemy pomidory i dusimy, aż połowa wina odparuje. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy mascarpone i podgrzewamy, aż ser się rozpuści. Dodajemy resztę ziół, przekładamy makaron i mieszamy, aż pokryje się sosem. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.