Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos znalazłam na opakowaniu sera mascarpone ;) Szybko się robi i rewelacyjnie smakuje - polecam wszystkim :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5213
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5213
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę siekamy w kosteczkę. Kurczaka smażymy na łyżce oliwy, odstawiamy na bok.
Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy na niej cebulkę na złoty kolor. Dodajemy pomidory i bazylię, dusimy przez 3 minuty na słabym ogniu. Dodajemy mascarpone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne, sosem chilli i sokiem z cytryny. Dodajemy usmażonego kurczaka i mieszamy. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Podajemy z ulubionym makaronem.