Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos znalazłam na opakowaniu sera mascarpone ;) Szybko się robi i rewelacyjnie smakuje - polecam wszystkim :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1071
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5621
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8744
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1071
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5621
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8744
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18069
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę siekamy w kosteczkę. Kurczaka smażymy na łyżce oliwy, odstawiamy na bok.
Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy na niej cebulkę na złoty kolor. Dodajemy pomidory i bazylię, dusimy przez 3 minuty na słabym ogniu. Dodajemy mascarpone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne, sosem chilli i sokiem z cytryny. Dodajemy usmażonego kurczaka i mieszamy. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Podajemy z ulubionym makaronem.