Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sos znalazłam na opakowaniu sera mascarpone ;) Szybko się robi i rewelacyjnie smakuje - polecam wszystkim :)
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 128
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 48
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13463
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 128
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 48
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13463
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebulę siekamy w kosteczkę. Kurczaka smażymy na łyżce oliwy, odstawiamy na bok.
Na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, smażymy na niej cebulkę na złoty kolor. Dodajemy pomidory i bazylię, dusimy przez 3 minuty na słabym ogniu. Dodajemy mascarpone, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem cayenne, sosem chilli i sokiem z cytryny. Dodajemy usmażonego kurczaka i mieszamy. Dusimy pod przykryciem przez 5 minut. Podajemy z ulubionym makaronem.