Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na młodą kapustę trwa. Nam się jeszcze nie znudziła i chętnie ją wykorzystuję w różnych daniach. Dzisiaj przedstawiam przepis na łazanki z młodą kapustą, drobiową kiełbasą i pieczarkami.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
Składniki
Makaron gotujemy. Kapustę myjemy i szatkujemy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w kostkę lub plasterki i podsmażamy. Kiełbaskę kroimy w kostkę i również podsmażamy - można razem z pieczarkami. Ugotowaną kapustę odcedzamy i łączymy z makaronem i podsmażoną kiełbasą i pieczarkami. Doprawiamy do smaku. Smacznego!