Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron że świeżymi pomidorami i mieszanką owoców morza
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 724
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1487
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6018
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 724
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1487
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6018
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8893
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć 4-5 minut do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Do sosu dodać owoce morza, gotować kolejne 3-4 minuty.
Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać. Podawać posypany świeżo zmielonym pieprzem, skropiony oliwą.