Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron że świeżymi pomidorami i mieszanką owoców morza
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2307
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27787
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 27007
Super propozycja na wykorzystanie dojrzałych bananów.
Odsłon: 2307
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 27787
Przepis dnia
Na Wigilijnym stole króluje oczywiście karp. Warto jednak przygotować również...
Odsłon: 27007
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć 4-5 minut do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Do sosu dodać owoce morza, gotować kolejne 3-4 minuty.
Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać. Podawać posypany świeżo zmielonym pieprzem, skropiony oliwą.