Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron że świeżymi pomidorami i mieszanką owoców morza
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 679
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 84
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 679
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 45
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 69
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 84
Składniki
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę, dodać cebulę i czosnek, smażyć 4-5 minut do zeszklenia. Wlać wino i dusić do odparowania alkoholu. Następnie dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć około 10 minut, co jakiś czas mieszając.
W międzyczasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Do sosu dodać owoce morza, gotować kolejne 3-4 minuty.
Makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać. Podawać posypany świeżo zmielonym pieprzem, skropiony oliwą.