Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto - pyszny, zielony sos z bazylii. Pochodzi z włoskiej Genui, dzisiaj jest właściwie oczywistym składnikiem w większości domów - także w Polsce. Jak samodzielnie zrobić pesto? Zobaczcie, jakie to proste!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 893
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4099
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 158
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 893
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1710
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4099
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 158
Składniki
Orzeszki umieścić na suchej patelni i prażyć na średnim ogniu na złoto około 2 minuty.
W kielichu blendera zmiksować liście bazylii, starty ser pecorino, prażone orzechy, czosnek, sól i pieprz. W trakcie miksowania dodać oliwę i dalej miksować.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciepły makaron wymieszać z pesto, podawać z serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.