Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto - pyszny, zielony sos z bazylii. Pochodzi z włoskiej Genui, dzisiaj jest właściwie oczywistym składnikiem w większości domów - także w Polsce. Jak samodzielnie zrobić pesto? Zobaczcie, jakie to proste!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6064
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9080
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8517
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5869
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6064
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9080
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8517
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5869
Składniki
Orzeszki umieścić na suchej patelni i prażyć na średnim ogniu na złoto około 2 minuty.
W kielichu blendera zmiksować liście bazylii, starty ser pecorino, prażone orzechy, czosnek, sól i pieprz. W trakcie miksowania dodać oliwę i dalej miksować.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciepły makaron wymieszać z pesto, podawać z serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.