Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto - pyszny, zielony sos z bazylii. Pochodzi z włoskiej Genui, dzisiaj jest właściwie oczywistym składnikiem w większości domów - także w Polsce. Jak samodzielnie zrobić pesto? Zobaczcie, jakie to proste!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Orzeszki umieścić na suchej patelni i prażyć na średnim ogniu na złoto około 2 minuty.
W kielichu blendera zmiksować liście bazylii, starty ser pecorino, prażone orzechy, czosnek, sól i pieprz. W trakcie miksowania dodać oliwę i dalej miksować.
Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ciepły makaron wymieszać z pesto, podawać z serem pecorino i świeżymi listkami bazylii.