Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat klasycznego pesto - wersja z rukoli. Idealnie smakuje podane z makaronem.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6179
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1907
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6179
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1907
 
         
         
                Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale tak, by pozostało ok 1-2 łyżek wody. Rukolę należy umyć i osuszyć. Następnie podzielić na 2 porcje i umieścić pierwszą w rozdrabniaczu. Krótko zmiksować, dodać drugą porcję i powtórzyć czynność. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Pesto wymieszać z makaronem i wodą pozostałą z gotowania go. Wyłożyć na talerze, posypać czarnym pieprzem, można również dodać na wierzch podprażone ziarna słonecznika. Smacznego!