Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat klasycznego pesto - wersja z rukoli. Idealnie smakuje podane z makaronem.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5748
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12378
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5210
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5748
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12378
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5210
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale tak, by pozostało ok 1-2 łyżek wody. Rukolę należy umyć i osuszyć. Następnie podzielić na 2 porcje i umieścić pierwszą w rozdrabniaczu. Krótko zmiksować, dodać drugą porcję i powtórzyć czynność. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Pesto wymieszać z makaronem i wodą pozostałą z gotowania go. Wyłożyć na talerze, posypać czarnym pieprzem, można również dodać na wierzch podprażone ziarna słonecznika. Smacznego!