Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat klasycznego pesto - wersja z rukoli. Idealnie smakuje podane z makaronem.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8471
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6871
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4695
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327297
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale tak, by pozostało ok 1-2 łyżek wody. Rukolę należy umyć i osuszyć. Następnie podzielić na 2 porcje i umieścić pierwszą w rozdrabniaczu. Krótko zmiksować, dodać drugą porcję i powtórzyć czynność. Dodać pozostałe składniki i zmiksować. Pesto wymieszać z makaronem i wodą pozostałą z gotowania go. Wyłożyć na talerze, posypać czarnym pieprzem, można również dodać na wierzch podprażone ziarna słonecznika. Smacznego!