Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad. Przepis jest prosty, tani, ale bardzo smaczny.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2075
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 263
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8042
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 728
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2075
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 263
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8042
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 728
Składniki
Na patelnię wlej olej i podgrzej. Następnie dodaj posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia.
Pieczarki pokrój na grubsze plasterki i umieść na patelni z podsmażoną cebulką. Grzyby smaż około 10-20 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj śmietanę oraz ser mascarpone, i mieszaj podgrzewając.
Do garnka wlej wodę posól, przykryj i dorowadź ją do wrzenia. Do wrzątku włóż makaron i gotuj al dente.
Do sosu dodaj cały ugotowany makron
Całość mieszamy i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Makaron z pieczarkami podawaj posypany tartym serem i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy pociętą rukolę i życzymy smacznego