Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad. Przepis jest prosty, tani, ale bardzo smaczny.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Składniki
Na patelnię wlej olej i podgrzej. Następnie dodaj posiekaną cebulę i smaż do zeszklenia.
Pieczarki pokrój na grubsze plasterki i umieść na patelni z podsmażoną cebulką. Grzyby smaż około 10-20 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodaj śmietanę oraz ser mascarpone, i mieszaj podgrzewając.
Do garnka wlej wodę posól, przykryj i dorowadź ją do wrzenia. Do wrzątku włóż makaron i gotuj al dente.
Do sosu dodaj cały ugotowany makron
Całość mieszamy i posypujemy świeżo mielonym pieprzem.
Makaron z pieczarkami podawaj posypany tartym serem i świeżo mielonym pieprzem. Dodajemy pociętą rukolę i życzymy smacznego