Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z pieczarkami, brokułem i innymi warzywami, serdecznie polecam :-)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326526
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326526
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12099
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Składniki
1. Na oliwie z łyżką masła smażymy cebulę pokrojoną w ćwierć-talarki oraz sypiemy oregano. 2. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sypiemy trochę soli, pieprzu i oregano. 3. Gdy pieczarki się trochę przysmażą to dodajemy kukurydzę. 4. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz dwie puszki pomidorów. Sypiemy bazylię i ewentualnie jeszcze soli, pieprzu i oregano. Mieszamy. 5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Połowę brokułu dzielimy na małe różyczki i dodajemy do sosu, chwilkę gotujemy, aż brokuł zmięknie. 6. Na końcu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Podajemy posypane parmezanem i przyozdobione pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :-)