Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z pieczarkami, brokułem i innymi warzywami, serdecznie polecam :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100069
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100069
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
1. Na oliwie z łyżką masła smażymy cebulę pokrojoną w ćwierć-talarki oraz sypiemy oregano. 2. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, sypiemy trochę soli, pieprzu i oregano. 3. Gdy pieczarki się trochę przysmażą to dodajemy kukurydzę. 4. Następnie dodajemy pokrojone w plasterki oliwki oraz dwie puszki pomidorów. Sypiemy bazylię i ewentualnie jeszcze soli, pieprzu i oregano. Mieszamy. 5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Połowę brokułu dzielimy na małe różyczki i dodajemy do sosu, chwilkę gotujemy, aż brokuł zmięknie. 6. Na końcu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i gotowe. Podajemy posypane parmezanem i przyozdobione pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :-)