Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z pieczarkami i jajkiem

Makaron z pieczarkami i jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 531 Ocena: 4981

Dodano:

Odsłon: 1335

To jeden z moich ulubionych obiadów na szybko - makaron razowy z pieczarkami, jajkiem na twardo i groszkiem.

Składniki

  • Makaron świderki razowe - 200g
  • Pieczarki - 500g
  • Groszek zielony (może być mrożony) - 150g
  • Jajka - 4szt
  • Olej - 1 łyżka
  • Śmietana (12% lub 18%) - 150ml
  • Ser twardy tarty (parmezan lub grana padano) - 50g
  • Przyprawy mielone:
  • pieprz, pieprz ziołowy, sól, papryka słodka i ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron z pieczarkami i jajkiem

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę.

    Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją.

    Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na oleju kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodajemy groszek i makaron, przyprawiamy, smażymy razem kolejne 2-3 minuty. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę jajka, śmietanę i starty ser. Dokładanie mieszamy i smażymy jeszcze minutę. Podajemy na ciepło. Danie po odgrzaniu następnego dnia tylko zyskuje na smaku!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń