Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych obiadów na szybko - makaron razowy z pieczarkami, jajkiem na twardo i groszkiem.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 701
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 701
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na oleju kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodajemy groszek i makaron, przyprawiamy, smażymy razem kolejne 2-3 minuty. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę jajka, śmietanę i starty ser. Dokładanie mieszamy i smażymy jeszcze minutę. Podajemy na ciepło. Danie po odgrzaniu następnego dnia tylko zyskuje na smaku!