Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych obiadów na szybko - makaron razowy z pieczarkami, jajkiem na twardo i groszkiem.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4640
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30942
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4640
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na oleju kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodajemy groszek i makaron, przyprawiamy, smażymy razem kolejne 2-3 minuty. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę jajka, śmietanę i starty ser. Dokładanie mieszamy i smażymy jeszcze minutę. Podajemy na ciepło. Danie po odgrzaniu następnego dnia tylko zyskuje na smaku!