Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych obiadów na szybko - makaron razowy z pieczarkami, jajkiem na twardo i groszkiem.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2251
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2887
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2251
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2887
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 640
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu kroimy w kostkę. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki. Smażymy na oleju kilka minut, aby pozbyć się nadmiaru wody. Dodajemy groszek i makaron, przyprawiamy, smażymy razem kolejne 2-3 minuty. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę jajka, śmietanę i starty ser. Dokładanie mieszamy i smażymy jeszcze minutę. Podajemy na ciepło. Danie po odgrzaniu następnego dnia tylko zyskuje na smaku!