Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka modyfikacja sycylijskiego spaghetti al tonno. Składa się ono z makaronu podanego z sosem pomidorowym i tuńczykiem. U mnie makaron tagliatelle oraz ostra papryczka chili dodana do sosu. Danie niesłychanie szybkie, na jego przygotowanie potrzeba 15 minut
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 909
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 612
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3021
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 177
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 909
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 612
Składniki
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.