Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka modyfikacja sycylijskiego spaghetti al tonno. Składa się ono z makaronu podanego z sosem pomidorowym i tuńczykiem. U mnie makaron tagliatelle oraz ostra papryczka chili dodana do sosu. Danie niesłychanie szybkie, na jego przygotowanie potrzeba 15 minut
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4293
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74347
Składniki
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.