Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka modyfikacja sycylijskiego spaghetti al tonno. Składa się ono z makaronu podanego z sosem pomidorowym i tuńczykiem. U mnie makaron tagliatelle oraz ostra papryczka chili dodana do sosu. Danie niesłychanie szybkie, na jego przygotowanie potrzeba 15 minut
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 27
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 561
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34914
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 27
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 561
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34914
Składniki
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.