Lekka modyfikacja sycylijskiego spaghetti al tonno. Składa się ono z makaronu podanego z sosem pomidorowym i tuńczykiem. U mnie makaron tagliatelle oraz ostra papryczka chili dodana do sosu. Danie niesłychanie szybkie, na jego przygotowanie potrzeba 15 minut
Makaron z pomidorami i tuńczykiem
Składniki
- 4 gniazda makaronu tagliatelle
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- pół papryczki chili
- puszka pomidorów krojonych w zalewie
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, zioła (bazylia, oregano)
- parmezan do posypania
Składniki
- 4 gniazda makaronu tagliatelle
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- pół papryczki chili
- puszka pomidorów krojonych w zalewie
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, zioła (bazylia, oregano)
- parmezan do posypania

Etapy przygotowania
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 351
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 282
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 351
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 282



Składniki
- 4 gniazda makaronu tagliatelle
- 1 cebula
- ząbek czosnku
- pół papryczki chili
- puszka pomidorów krojonych w zalewie
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- przyprawy: sól, pieprz, cukier, zioła (bazylia, oregano)
- parmezan do posypania
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.
Pyszne danie :)
lubie takie smaki, na pewno zrobie
robie podobne;) i naprawde sa znakomite;-)