Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka modyfikacja sycylijskiego spaghetti al tonno. Składa się ono z makaronu podanego z sosem pomidorowym i tuńczykiem. U mnie makaron tagliatelle oraz ostra papryczka chili dodana do sosu. Danie niesłychanie szybkie, na jego przygotowanie potrzeba 15 minut
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3581
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 280
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11087
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3581
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1215
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4221
Składniki
Czosnek, cebulę i chili drobno siekamy i podsmażamy na łyżce oliwy. Dodajemy pomidory, przyprawiamy solą i pieprzem, odrobiną cukru i gotujemy, aż sos się zagęści (kilka minut). Dokładamy zioła oraz tuńczyka osączonego z zalewy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z sosem. Nakładamy na talerze i obsypujemy parmezanem.