Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
esień. Prawdziwki. Makaron. Tylko penne con funghi porcini. Po polsku makaron z prawdziwkami.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 489
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16726
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 416
Składniki
Szalotkę drobno posiekaj i zeszklij na oliwie. Dodaj oczyszczone i okrojone grzyby. Obsmaż na dużym ogniu, dodaj wino, czosnek, majeranek i zmniejsz ogień, przykryj i duś na małym ogniu ok. 10 minut.
Dodaj śmietanę i duś aż sos zgęstnieje. Przypraw do smaku. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu (al dente). Odcedź makaron, polej sosem,posyp serem i pietruszką - podawaj.