Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z talerza.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 147
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20752
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28458
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4419
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 147
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20752
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28458
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4419
Składniki
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, odstawić. Odciąć skórę z ryby, pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i oprószyć mąką. Obsmażyć na rozgrzanej patelni z każdej strony i dostawić na bok.
Na głębokiej patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlać śmietankę i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Makaron przełożyć do patelni, postawić na małym ogniu. Gdy się podgrzeje i śmietana trochę odparuje, dodać rybę i delikatnie wymieszać.
Makaron wyłożyć do talerzy i posypać posiekaną natką pietruszki.