Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Penne con salame piccante - ekspresowe danie dla zabieganych i głodnych, a przy okazji wspomnienie słonecznych włoskich wakacji ;-)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 126
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 59
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 179
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 339
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 126
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 59
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 179
Składniki
makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, a potem odcedzamy
na dużej patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, dodajemy chili oraz salami pokrojone w paski, smażymy kilka minut i dolewamy pomidory, dusimy kilka minut, aż nadmiar płynu odparuje i sos zgęstnieje, solimy do smaku i dodajemy oliwki pokrojone w krążki
na końcu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 2 - 3 minuty, podajemy z posiekaną pietruszką, możemy dodać kilka pomidorków koktajlowych, a także posypać startym parmezanem, smacznego ;-)