Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z serem białym i cukrem

Przepis dnia 2015-03-23
Makaron z serem białym  i cukrem

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 5362

Dodano:

Odsłon: 19156

Takie danie to smak z dzieciństwa,robiła mi go babcia.Nie każdy zna lub pamięta to proste i pyszne danie,więc przypominam:)

Składniki

  • makaron (np. kolanka,świderki,muszelki), 500g
  • ser biały (tłusty lub półtłusty), 300-400g
  • masło roztopione, 4-6 łyżek
  • cukier, 4-6 łyżek
  • sól
  • cukier waniliowy lub cynamon
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie w/g przepisu na opakowaniu.

  2. Przelać letnią wodą, nie zimną,aby nie wystygł. Włożyć z powrotem do garnka w którym się gotował.

  3. W międzyczasie ser biały rozdrobnić widelcem na talerzu.
    Masło roztopić w rondelku.

  4. Do makaronu dodać ser i masło,wymieszać.

  5. Przełożyć na talerz, posypać cukrem i cukrem waniliowym, lub cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Debris 23 marca 2015 To smak szkolnej stołówki uwielbiałam taki makaron :D dzięki za przepis na pewno zrobię dzieciakom :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 20 marca 2015 Tak, pamietam ten smak biedy....... Kiedys bardzo smakowalo, ale na szczescie te czasy u mnie minely..... Odpowiedzi: 3 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń