Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron otulony kremowym sosem ze sprężystymi kurkami. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gdy nie ma sezonu na kurki, można je zastąpić zwykłymi pieczarkami.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle lub oleju. Dodać oczyszczone kurki, smażyć do odparowania wody, którą puszczą grzyby. Przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z palnika i wmieszać śmietankę. Makaron ugotować al dente, jeszcze gorący dodać do sosu, dodać połowę sera i dokładnie wymieszać, aby makaron osnuł się sosem. Przed podaniem posypać każdą porcję resztą sera i posiekanymi ziołami.