Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron otulony kremowym sosem ze sprężystymi kurkami. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gdy nie ma sezonu na kurki, można je zastąpić zwykłymi pieczarkami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 345
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3791
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1309
Składniki
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle lub oleju. Dodać oczyszczone kurki, smażyć do odparowania wody, którą puszczą grzyby. Przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z palnika i wmieszać śmietankę. Makaron ugotować al dente, jeszcze gorący dodać do sosu, dodać połowę sera i dokładnie wymieszać, aby makaron osnuł się sosem. Przed podaniem posypać każdą porcję resztą sera i posiekanymi ziołami.