Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron otulony kremowym sosem ze sprężystymi kurkami. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Gdy nie ma sezonu na kurki, można je zastąpić zwykłymi pieczarkami.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 990
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2000
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 466
Składniki
Cebulę posiekać i zeszklić na maśle lub oleju. Dodać oczyszczone kurki, smażyć do odparowania wody, którą puszczą grzyby. Przyprawić solą i pieprzem, zdjąć z palnika i wmieszać śmietankę. Makaron ugotować al dente, jeszcze gorący dodać do sosu, dodać połowę sera i dokładnie wymieszać, aby makaron osnuł się sosem. Przed podaniem posypać każdą porcję resztą sera i posiekanymi ziołami.