Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze przepisy to te, które pozwalają na tworzenie potrawy bez ścisłego odmierzania składników. Makaron z sosem pomidorowym daje ci możliwość zaufania swojemu kulinarnemu instynktowi i wrzucania na patelnię wszystkiego, co podsunie ci intuicja. Jeśli uwielbiasz czosnek, dodaj 1 lub 2 ząbki. Kremowości daniu doda łyżka śmietany lub serka mascarpone, a gdy masz ochotę na więcej zielonych elementów, dorzuć do makaronu garść świeżego szpinaku.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Obierz cebulę i posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i lekko podsmaż cebulkę. Następnie dodaj umyte i osuszone pomidory oraz bazylię (zostaw kilka listków do dekoracji), dopraw solą i czarnym pieprzem, przykryj pokrywą i pozwól się warzywom smażyć, mieszając je od czasu do czasu łyżką.
W międzyczasie w dużym garnku z osoloną wodą ugotuj makaron, a gdy będzie gotowy, odcedź go. Przełóż makaron na patelnię z pomidorkami i dokładnie wymieszaj, aby ten pokrył się pomidorowym sosem.
Makaron z sosem pomidorowym wykładaj na talerze, udekoruj świeżymi listkami bazylii i podawaj. Możesz posypać wierzch tartym parmezanem lub dodać kilka czarnych oliwek ze słoika. Taki makaron smakuje najlepiej zaraz po przygotowaniu.