Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie truskawkowym makaron to świetna propozycja na słodki obiad. Polecam użyć makaronu pełnoziarnistego, danie jest sycące i lekkie jednocześnie, a przede wszystkim: Pychota! :D
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8415
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8415
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 508
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. W między czasie truskawki umyć i odszypułkować, połowę zmiksować ze śmietaną, połową twarogu i miodem. Resztę truskawek pokroić. Odsączony, gorący makaron nałożyć na talerze. Polać sosem, na wierzchu posypać truskawkami i resztą twarogu. Od razu podawać.