Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, chyba mi się dostanie za tą szynkę...ale co tam. Kiedyś takie realia były. Z premedytacją i miłą chęcią wracam do mortadeli. Jem, bo lubię...na nic liczne wywody,dowody, dogmaty i łotewer coś tam jeszcze, że to niezdrowe, że chemia, że uje muje i dzikie węże! Tak na dobrą sprawę, to w obecnych czasach wszystko już w ciemnościach świeci. Jedno mniej, drugie więcej...Poza tym i mortadelę można kupić bardzo dobrej jakości. Przepis jak najbardziej polecam...Arek Gie
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Z zasady gotuję trochę krócej. Odcedzamy. Mortadelę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcze (nie aż tak mocno, żeby skwierczało), wrzucamy wędlinę (naszą "dawną szynkę") i smażymy na rumiano. W trackie dorzucamy posiekaną cebulę, a gdy ta zrobi się szklista, dodajemy jeszcze posiekany czosnek. Całość smażymy z minutę i dorzucamy makaron. Składniki dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z serem i zieleniną.