Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, chyba mi się dostanie za tą szynkę...ale co tam. Kiedyś takie realia były. Z premedytacją i miłą chęcią wracam do mortadeli. Jem, bo lubię...na nic liczne wywody,dowody, dogmaty i łotewer coś tam jeszcze, że to niezdrowe, że chemia, że uje muje i dzikie węże! Tak na dobrą sprawę, to w obecnych czasach wszystko już w ciemnościach świeci. Jedno mniej, drugie więcej...Poza tym i mortadelę można kupić bardzo dobrej jakości. Przepis jak najbardziej polecam...Arek Gie
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 110
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1160
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1201
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13288
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Z zasady gotuję trochę krócej. Odcedzamy. Mortadelę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcze (nie aż tak mocno, żeby skwierczało), wrzucamy wędlinę (naszą "dawną szynkę") i smażymy na rumiano. W trackie dorzucamy posiekaną cebulę, a gdy ta zrobi się szklista, dodajemy jeszcze posiekany czosnek. Całość smażymy z minutę i dorzucamy makaron. Składniki dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z serem i zieleniną.