Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oj, chyba mi się dostanie za tą szynkę...ale co tam. Kiedyś takie realia były. Z premedytacją i miłą chęcią wracam do mortadeli. Jem, bo lubię...na nic liczne wywody,dowody, dogmaty i łotewer coś tam jeszcze, że to niezdrowe, że chemia, że uje muje i dzikie węże! Tak na dobrą sprawę, to w obecnych czasach wszystko już w ciemnościach świeci. Jedno mniej, drugie więcej...Poza tym i mortadelę można kupić bardzo dobrej jakości. Przepis jak najbardziej polecam...Arek Gie
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35696
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35696
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1207
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1757
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Z zasady gotuję trochę krócej. Odcedzamy. Mortadelę ścieramy na tarce o dużych oczkach. W wysokiej patelni rozgrzewamy tłuszcze (nie aż tak mocno, żeby skwierczało), wrzucamy wędlinę (naszą "dawną szynkę") i smażymy na rumiano. W trackie dorzucamy posiekaną cebulę, a gdy ta zrobi się szklista, dodajemy jeszcze posiekany czosnek. Całość smażymy z minutę i dorzucamy makaron. Składniki dokładnie łączymy, do smaku doprawiając solą i pieprzem. Podajemy zaraz po przygotowaniu z serem i zieleniną.