Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, sycące danie, dla dbających o sylwetkę.
Makaron gotujemy lekko al-dente (pamiętając że wrzucimy go jeszcze na patelnie gdzie będzie miał możliwość jeszcze dodatkowego zmięknięcia). Polecam makaron razowy dużo zdrowszy od zwykłego, ale rodzaj makaronu dowolny według uznania.
Doskonale sprawdzają się świderki gdyż sos doskonale okleja jego "zwoje".
Na głębokiej patelni dosłownie w łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty czosnek.
Do zeszklonej cebuli wrzucamy puszkę pokrojonych pomidorów, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz. Całość dusimy chwilę by smaki się połączyły.
Do sosu pomidorowego wrzucamy odsączonego "rozdrobnionego w kostkę" tuńczyka delikatnie mieszamy aby w sosie były widoczne cząstki ryby. Całość trzymamy na średnim ogniu ok 3 minuty.
Do sosu wrzucamy ugotowany makaron. Całość delikatnie mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 3-5minut. Na koniec całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Po Świętach to ja już mam ochotę tylko na proste dania :)
Odsłon: 13655
Szybka w przygotowaniu sałatka. Jedna z wielu wersji z cyklu "sałatka z tuńcz...
Odsłon: 2336
Przepis dnia
Świetna propozycja na obiad szczególnie dla tych co im wiecznie czasu brakuje...
Odsłon: 7704
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 107
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 170
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 107
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 170
Składniki
Makaron gotujemy lekko al-dente (pamiętając że wrzucimy go jeszcze na patelnie gdzie będzie miał możliwość jeszcze dodatkowego zmięknięcia). Polecam makaron razowy dużo zdrowszy od zwykłego, ale rodzaj makaronu dowolny według uznania. Doskonale sprawdzają się świderki gdyż sos doskonale okleja jego "zwoje".
Na głębokiej patelni dosłownie w łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty czosnek.
Do zeszklonej cebuli wrzucamy puszkę pokrojonych pomidorów, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz. Całość dusimy chwilę by smaki się połączyły.
Do sosu pomidorowego wrzucamy odsączonego "rozdrobnionego w kostkę" tuńczyka delikatnie mieszamy aby w sosie były widoczne cząstki ryby. Całość trzymamy na średnim ogniu ok 3 minuty.
Do sosu wrzucamy ugotowany makaron. Całość delikatnie mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 3-5minut. Na koniec całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Schabowy moczony w mleku
Dania główne
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Dania główne
Sałatka z bobem
Dania główne
Pierogi na słodko z twarogiem i żółtkami
Schabowy moczony w mleku
Pyszny ,miękki i lekko wilgotny schabowy w chrupiącej panierce ,idealny na ni...
Odsłon: 170
Krokiety z młodej kiszonej kapusty i pieczarkami.
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 294