Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, sycące danie, dla dbających o sylwetkę.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1560
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231975
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5060
Składniki
Makaron gotujemy lekko al-dente (pamiętając że wrzucimy go jeszcze na patelnie gdzie będzie miał możliwość jeszcze dodatkowego zmięknięcia). Polecam makaron razowy dużo zdrowszy od zwykłego, ale rodzaj makaronu dowolny według uznania. Doskonale sprawdzają się świderki gdyż sos doskonale okleja jego "zwoje".
Na głębokiej patelni dosłownie w łyżce oliwy podsmażamy pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty czosnek.
Do zeszklonej cebuli wrzucamy puszkę pokrojonych pomidorów, dodajemy zioła prowansalskie, sól i pieprz. Całość dusimy chwilę by smaki się połączyły.
Do sosu pomidorowego wrzucamy odsączonego "rozdrobnionego w kostkę" tuńczyka delikatnie mieszamy aby w sosie były widoczne cząstki ryby. Całość trzymamy na średnim ogniu ok 3 minuty.
Do sosu wrzucamy ugotowany makaron. Całość delikatnie mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem na kolejne 3-5minut. Na koniec całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.