Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem to błyskawiczne danie, które możesz przygotować w mniej niż 20 minut. Dzięki połączeniu tuńczyka z puszki, świeżego szpinaku i białej fasoli, potrawa jest nie tylko smaczna, ale też pełna wartości odżywczych. Przygotuj to danie na kolacje lub lunch do pracy.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2326
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1443
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 534
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3617
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1321
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2326
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1443
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 534
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3617
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1321
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedź i odstaw. Możesz zostawić odrobinę wody z gotowania do późniejszego wymieszania.
Czosnek drobno posiekaj, paprykę pokrój w cienkie paseczki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i smaż przez chwilę, aż zacznie pachnieć. Dodaj paprykę i smaż ok. 2 minuty. Następnie dodaj szpinak i podsmażaj, aż zmniejszy objętość.
Na patelnię dorzuć odsączonego tuńczyka i przepłukaną białą fasolę. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron na patelnię, wymieszaj wszystko razem. Jeśli danie wydaje się za suche, dolej trochę wody z gotowania makaronu.
Sałatkę skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu, posypaną świeżo zmielonym pieprzem.