Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem to błyskawiczne danie, które możesz przygotować w mniej niż 20 minut. Dzięki połączeniu tuńczyka z puszki, świeżego szpinaku i białej fasoli, potrawa jest nie tylko smaczna, ale też pełna wartości odżywczych. Przygotuj to danie na kolacje lub lunch do pracy.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 57
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9308
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 973
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1132
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedź i odstaw. Możesz zostawić odrobinę wody z gotowania do późniejszego wymieszania.
Czosnek drobno posiekaj, paprykę pokrój w cienkie paseczki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i smaż przez chwilę, aż zacznie pachnieć. Dodaj paprykę i smaż ok. 2 minuty. Następnie dodaj szpinak i podsmażaj, aż zmniejszy objętość.
Na patelnię dorzuć odsączonego tuńczyka i przepłukaną białą fasolę. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron na patelnię, wymieszaj wszystko razem. Jeśli danie wydaje się za suche, dolej trochę wody z gotowania makaronu.
Sałatkę skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu, posypaną świeżo zmielonym pieprzem.