Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem i szpinakiem to błyskawiczne danie, które możesz przygotować w mniej niż 20 minut. Dzięki połączeniu tuńczyka z puszki, świeżego szpinaku i białej fasoli, potrawa jest nie tylko smaczna, ale też pełna wartości odżywczych. Przygotuj to danie na kolacje lub lunch do pracy.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5698
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9519
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 803
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5698
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9519
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 251
Składniki
Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedź i odstaw. Możesz zostawić odrobinę wody z gotowania do późniejszego wymieszania.
Czosnek drobno posiekaj, paprykę pokrój w cienkie paseczki. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i smaż przez chwilę, aż zacznie pachnieć. Dodaj paprykę i smaż ok. 2 minuty. Następnie dodaj szpinak i podsmażaj, aż zmniejszy objętość.
Na patelnię dorzuć odsączonego tuńczyka i przepłukaną białą fasolę. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ugotowany makaron na patelnię, wymieszaj wszystko razem. Jeśli danie wydaje się za suche, dolej trochę wody z gotowania makaronu.
Sałatkę skrop oliwą z oliwek. Podawaj od razu, posypaną świeżo zmielonym pieprzem.