Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i smaczne w przygotowaniu :) (czy jak wrzucam fetę do woka to to już kuchnia fusion? :D)
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242832
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242832
Składniki
Pierś myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę ok 1x1cm Marynujemy w sosoie ostrygowym, sojowym oraz trzcinowym cukrze. Przynajmniej z godzinę dwie, a najlepiej przez noc.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W mocno rozgrzanym woku podsmażamy pierś z kurczaka na ok. 1łyżce oleju. Odkładamy na bok.
Jeśli zachodzi taka potrzeba dolewamy odrobine oleju i podsmażamy pokrojonego w krążki pora (białą część), cebulę pokrojoną w piórka, oraz zmiażdżone ząbki czosnku. Ok 3-4min
Na osobnej patelni podgrzewamy niewielką ilość oleju i na mocnym ogniu smażymy pokrojoną w ćwiartki cukinie z przyprawą curry. Około 2 min na każdą stronę.
Do pora w woku dodajemy kurczaka, cukienie oraz ugotowany makaron. Mieszamy.
Zmniejszamy ogień, dodajemy ser feta i mieszamy aby wszystko się połączyło. Na sam koniec wyłaczamy gaz dodajemy kilka kropel oleju sezamowego, mieszamy i podajemy. Do przyozdobienia można użyć posiekanej zielonej części pora.