Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaronowa zapiekanka z serem to genialna propozycja nie tylko na podwieczorek czy drobną, ale sycącą przekąskę, ale nawet na sam szybki obiad! Nasz przepis jest naprawdę szybki - w parę chwil przygotujecie wyborną, treściwą zapiekankę, która zachwyci was swoim bogactwem smaku i aromatu. U nas propozycja na zapiekankę z drobnym makaronem typu kolanko - wtedy będziecie mieli pewność, że serowy sos obtoczy każdy fragment makaronu. Zobaczcie nasz prosty sposób na zapiekany makaron z serem!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5540
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13759
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 125
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11665
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6668
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5540
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13759
Składniki
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu w osolonej wodzie, ser zetrzeć na grubych oczkach.
Ugotowany makaron wymieszać z pomidorami i startym serem, zostawiając 50 g sera do późniejszego użycia.
Rozłożyć makaron wymieszany z pomidorami i serem w naczyniu żaroodpornym, obłożyć wiórkami masła.
Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30 minut. 5 minut przed końcem posypać po wierzchu żółtym serem.