Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 107
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1456
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 197
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 107
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 1456
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 197
Składniki
Gotujemy makaron spagetti w osolonej wodzie na półtwardo (lub miękko - w zależności od upodobań smakowych).
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i boczek (może być wędlina: szynka, baleron) w kostkę, czosnek siekamy. Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną i gotujemy chwilę do zgęstnienia sosu.
Na talerz wykładamy makaron, na środek sos. Ścieramy parmezan, posypujemy posiekaną natką pietruszki, dekorujemy pomidorem.