Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój syn uwielbia makaron pod każdą postacią, ja zresztą też, dlatego często uruchamiam swoją wyobraźnię przy gotowaniu. Dzisiejsze połączenie to po prostu poświąteczne danie, ze składników, które pozostały w lodówce :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Gotujemy makaron spagetti w osolonej wodzie na półtwardo (lub miękko - w zależności od upodobań smakowych).
Pieczarki kroimy na kawałki, cebulę i boczek (może być wędlina: szynka, baleron) w kostkę, czosnek siekamy. Wszystko razem podsmażamy i doprawiamy solą i pieprzem. Zalewamy śmietaną i gotujemy chwilę do zgęstnienia sosu.
Na talerz wykładamy makaron, na środek sos. Ścieramy parmezan, posypujemy posiekaną natką pietruszki, dekorujemy pomidorem.