Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony w różnej postaci, wykorzystywane do zapiekanek tworzą wspaniałe i wykwintne dania.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4512
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 32
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4512
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 32
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, rozłożyć pojedynczo , przekroić na połowę. Fileta umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Pieczarki obrać , pokroić . Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę
Szpinak świeży lub mrożony usmażyć na maśle , doprawiając solą lub pieprzem. Na patelni rozgrzać resztę masła , wrzucić cebulę doprawić solą i pieprzem , smażyć 3 minuty, wrzucić pieczarki smażyć 2 minuty, dodać filet z indyka, smażyć 15 minut, pod koniec smażenia doprawić ziołami prowansalskimi.
Płaty makaronu posmarować szpinakiem , ułożyć porcje fileta z pieczarkami oraz suszone pomidory.
Posypać serem mozzarella.
Zwinąć w rulony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę rozmieszać z koncentratem, polać rulony, posypać resztę sera.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut, lub dobrego zrumienienia sera.